Μαύροι κύκλοι πως να τους σβήσετε;
woman eye

Πόσες φορές σκέφτεστε πόσο λαμπερό θα ήταν το πρόσωπό σας εάν τα μάτια σας ήταν πιο φωτεινά?
Αρκετές γυναίκες δεν νιώθουν άνετα κοιτάζοντας τον καθρέπτη και βλέποντας ‘’σακούλες’’ κάτω από τα μάτια τους.

Τι είναι και πως δημιουργούνται

Με τον όρο μαύροι κύκλοι εννοούμε τις αλλοιώσεις στο δέρμα που εμφανίζονται με την μορφή κηλίδων και δημιουργούνται από την υπερβολική παραγωγή μελανίνης.

μαύροι κύκλοι απεικόνιση

Η κύρια αιτία εμφάνισής τους είναι η κληρονομικότητα και η κακή κυκλοφορία αίματος στην συγκεκριμένη περιοχή. Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να συνδέονται με την κούραση, το κάπνισμα, τις ορμονικές αλλαγές, τη κακή διατροφή. Οι αλλεργίες έχουν και εδώ σημασία γιατί καθώς τρίβετε τα μάτια σας μπορεί να προκαλέσετε πρήξιμο στην περιοχή. Η χαλάρωση του δέρματος λόγω της γήρανσης ή αυξομείωσης βάρους μειώνει την πυκνότητα του κολλαγόνου και είναι ένας σημαντικός λόγος να δημιουργηθούν ‘’σακούλες’’ στην περιοχή των ματιών.

Μαύροι κύκλοι πως να τους σβήσετε

Αναφερθήκαμε σε πολλούς παράγοντες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τους μαύρους κύκλους των ματιών. Στη συνέχεια θα σας δώσουμε ολοκληρωμένες συμβουλές για να χαρίσετε στο βλέμμα σας λάμψη & ζωντάνια.

-Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε ποιοτικά και να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή.

-Μην τρίβετε τα μάτια σας, σε περίπτωση αλλεργίας χρησιμοποιήστε αντιισταμινικά.

-Κάντε μασάζ στην περιοχή των ματιών ώστε να τονώσετε κυκλοφορία και μειώστε την κατακράτηση υγρών.

-Χρησιμοποιείτε πάντα και με αρκετές επαναλήψεις αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Υπάρχουν εξειδικευμένα αντηλιακά ματιών.

-Για το τέλος αφήσαμε τις κρέμες ματιών. Υπάρχουν αρκετά προϊόντα στα φαρμακεία για να βρείτε το κατάλληλο για εσάς με τη συμβουλή του φαρμακοποιού ή της αισθητικού. Να ξεκινήσουμε με το αυτονόητο πως μια κρέμα ματιών έχει διαφορετική σύνθεση και σύσταση από τις κρέμες προσώπου, οπότε και διαφορετική προσέγγιση στο θεραπευτικό της στόχο. Επιλέξτε ελαφριές κρέμες ματιών, σε μορφή gel, serum ή light υφής κι όχι παχύρευστες. Τα πιο σημαντικά συστατικά στις κρέμες ματιών είναι η καφεΐνη, η βιταμίνη Ε, το πράσινο τσάι, το υαλουρονικό οξύ, η βιταμίνη C και η ρεσβερατρόλη.

Σχετικά προϊόντα

FREZYDERM eye balm
caudalie resveratrol-lift firming eye gel cream 15ml
CAUDALIE resveratrol-lift eye gel cream
avene hyaluron activ b3 eye
AVENE hyaluron activ b3 eye