Πόνοι στις αρθρώσεις? Αντιμετωπίστε τους!
πόνοι αρθρώσεων

Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι ένα συχνό πρόβλημα το οποίο μπορεί να επηρεάσει πολλά σημεία του σώματος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες. Εστιάζεται στον αυχένα, στην πλάτη, στα γόνατα, στις αρθρώσεις των ισχύων ή των δακτύλων.
Μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, σε τενοντίτιδα, σε οστεοαρθρίτιδα ή σε ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, όπου ο ίδιος ο οργανισμός επιτίθεται στις αρθρώσεις, σταδιακά τις αλλοιώνει και μακροπρόθεσμα παραμορφώνονται.

Στην οστεοαρθρίτιδα προσβάλλεται ο χόνδρος, αρχίζει να καταστρέφεται. Το ζελέ αυτό δεν είναι πλέον τόσο μαλακό και απαλό, με αποτέλεσμα τα οστά να αρχίσουν να τρίβονται μεταξύ τους.

Τα συμπτώματα σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνουν πρήξιμο, μούδιασμα, δυσκαμψία, δυσκολία στη κίνηση ενώ μπορεί να ακούσετε και τριγμούς στις αρθρώσεις.
Συνήθως είναι πιο έντομα τις πρωινές ώρες και στην συνέχεια της ημέρας τα συμπτώματα υποχωρούν.
Οι γυναίκες, οι ηλικίες άνω των 50 ετών και το αυξημένο σωματικό βάρος αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης αρθρίτιδας.

Αντιμετωπίστε τον πόνο στις αρθρώσεις

  • Η θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει με αναλγητικά ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, μετά από ιατρική εξέταση και σύσταση από τον ιατρό σας.
  • Συμπληρωματικά βοηθάνε οι φυσικοθεραπείες, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσετε με συνέπεια.
  • Επίσης υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής τα οποία με μοναδικό τρόπο βοηθούν στην ανάπλαση του χόνδρου. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο, χονδροϊτίνη και γλυκοζαμίνη. Αυτά τα συστατικά αναπλάθουν τους χόνδρους, ενδυναμώνουν όλο τον στηρικτικό ιστό και στηρίζουν την ευελιξία των αρθρώσεων.

Μόνοι σας μπορείτε να...

  • Ξεκινήσετε κάποιες αθλητικές δραστηριότητες με σκοπό να μειώσετε τη δυσκαμψία.
    Προσπαθήστε να μην το παρακάνετε γιατί μπορεί να καταπονήσετε τις αρθρώσεις σας και να. Κάποιες ήπιες ασκήσεις είναι το περπάτημα, η γιόγκα και η κολύμβηση.
  • Ενδυναμώστε τους μύες σας! Εάν οι μύες είναι σφιγμένοι μπορεί να τραυματίσουν τις αρθρώσεις. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να ξεκινήσετε λίγες ασκήσεις με βάρη ή κάνετε καθίσματα τα οποία θα δυναμώσουν τις προβληματικές περιοχές.
  • Τέλος σημαντικό ρόλο έχει η καθημερινή σας διατροφή και το βάρος σας.
    Αποφύγετε τα επεξεργασμένα & τα προψημένα τρόφιμα. Περιορίστε το λευκό ψωμί, το κόκκινο κρέας τα τηγανιτά και την υπερβολική ζάχαρη& το αλάτι.

Υπάρχουν όμως τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν τις αρθρίτιδες.
Επιλέξτε αυτά που περιέχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Αυτά είναι το μπρόκολο, το σπανάκι, τα παντζάρια ενώ πλούσια σε βιταμίνη C είναι τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ και τα μανταρίνια.
Επίσης το κοτόπουλο, τα ψάρια και τα όσπρια όπως οι φακές και τα φασολάκια είναι καλό να τα συμπεριλάβετε στο διατροφή σας.


Ζητήστε από το φαρμακοποιό σας να σας προτείνει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής με γλυκοζαμίνη, χονδροϊτίνη και υαλουρονικό οξύ, και ακολουθείστε τη θεραπεία για 3 μήνες χωρίς διακοπή!


Σχετικά προϊόντα

uplab biophen
Uplab biophen
Pharmasept hot
Pharmasept hot
REAL CARE παγοκύστη / θερμοφόρα
Real Care παγοκύστη / θερμοφόρα