Επιστροφή στη δουλειά
back to work

Οι διακοπές τελείωσαν και ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στη δουλειά?
Το ξυπνητήρι θα χτυπήσει μετά από τόσο καιρό αλλά ο δεν θα είναι για κάποια παραλία ή ραντεβού με το πλοίο για κάποιο νησί. Θα πρέπει να προσαρμοστείτε ξανά στην καθημερινότητα της δουλειάς και να αφήσετε πίσω σας τις ανέμελες στιγμές του καλοκαιριού, όσο σκληρό και να είναι.
Η ομάδα του Goldenpharm.gr σας συμβουλεύει για να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

Ξεκουραστείτε πριν ξεκινήσετε δουλειά!

Όσο και να γεμίσαν οι μπαταρίες σας στις διακοπές και να νιώθετε γεμάτοι ενέργεια, είναι καλό να επιστρέψετε 1-2 μέρες πριν την επιστροφή στη δουλειά. Έτσι θα δώσετε στον εαυτό σας χρόνο να προσαρμοστεί και να ξεκουραστεί. Ναι, καλά διαβάσατε να ξεκουραστεί! Όσο και να σας φαίνεται παράξενο δεν είναι η καλύτερη επιλογή να αφήσετε τις βαλίτσες στο σπίτι και να φύγετε αμέσως για δουλειά. Μπορείτε να τακτοποιήστε τα ρούχα σας, να χαλαρώσετε στο σπίτι σας και με αυτό τον τρόπο να επιστρέψετε στην καθημερινότητα πιο ομαλά.

Οργανωθείτε!

Όπως κάθεστε χαλαρά και αναπαυτικά στο σπίτι σας, προσπαθήστε να φτιάξετε ένα πλάνο με τις εργασιακές σας υποχρεώσεις. Μετά από τις διακοπές είναι λογικό να μην θυμάστε ποιές δουλειές είναι πιο σημαντικές και ποιές απαιτούν μεγαλύτερη συγκέντρωση. Το χρονοδιάγραμμα λειτουργεί σαν πυξίδα και θα σας κατευθύνει τις πρώτες μέρες στο γραφείο ώστε να προσαρμοστείτε εύκολα. Μην γεμίζετε την ατζέντα σας με πολύωρες και σημαντικές συναντήσεις, εάν αυτό είναι εφικτό.

Μην επιβαρύνετε το πρόγραμμά σας!

Προσπαθήστε τον πρώτο καιρό να μην επιβαρύνετε το πρόγραμμά σας. Μην μπείτε σε full ρυθμούς αμέσως. Για παράδειγμα καλό είναι να ξεκινήσετε το γυμναστήριο αργότερα. Φροντίστε να κάνετε χαλαρά πράγματα που σας αρέσουν και σας ξεκουράζουν, ώστε να μην ''βουτήξετε'' κατευθείαν στα βαθιά.

Καθαρίστε το γραφείο σας!

Όσο οργανωτικοί και να είστε, μετά από τόσο καιρό σίγουρα το γραφείο σας χρειάζεται συμμάζεμα. Τακτοποιήστε τα έγγραφά σας και την αλληλογραφία σας. Κρατήστε αυτά που σας χρειάζονται και ταξινομήστε τα με βάση την προτεραιότητά τους. Θα νιώσετε καλύτερα, πιο έτοιμοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση για να καταφέρετε τα πάντα. Ένα ακατάστατο γραφείο σίγουρα δεν θα σας δώσει την κατάλληλη ενέργεια για να ξεκινήσετε δυναμικά. Προτιμήστε να διακοσμήσετε το γραφείο σας με μια ωραία εικόνα, ένα λουλούδι ή κάτι που θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Συγκεντρώσου όσο μπορείς!

Προσπαθήστε να αφοσιωθείτε στη δουλειά σας και μην απασχολείστε με άλλα πράγματα. Εάν δεν το απαιτεί η φύση της δουλειάς σας, χαμηλώστε το κινητό σας και αφήστε για λίγο τα social media. Υπάρχουν έρευνες που ισχυρίζονται πως ο μέσος όρος κοιτάζει-τσεκάρει το κινητό του 25 φορές την ημέρα, κάποιες φορές ενστικτωδώς. Μπορείτε την ώρα του διαλείμματος να ελέγξετε τα email και τις ειδοποιήσεις σας.

Μέτρα προστασίας στο χώρο εργασίας.

Προληπτικά μέτρα που μπορείτε να πάρετε στο χώρο εργασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι:
Ατομική υγιεινή:
1) Αποφύγετε την επαφή των χεριών σας με τα μάτια τη μύτη και το στόμα.
2) Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε από κοινού αντικείμενα όπως τα στυλό με τους συναδέλφους σας.
3) Σε βήχα ή φτέρνισμα, να καλύπτετε πάντα τη μύτη και το στόμα με το μανίκι ή τον αγκώνα σας ή χρησιμοποιείτε χαρτομάντιλο το οποίο πετάτε αμέσως.
4) Πλένετε τα χέρια σας τακτικά.
5) Αποφύγετε την κοντινή επαφή με τους συναδέλφους (<2m).
6) Χρησιμοποιείτε αντισηπτικά προϊόντα gel ή μαντιλάκια με αλκοολούχο διάλυμα 70% και άνω.
Υγιεινή κοινόχρηστων χώρων:
1) Φροντίστε ώστε να γίνεται συστηματικός και επαρκής αερισμός των χώρων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
2) Να είστε προσεκτικοί με τις επιφάνειες οι οποίες χρησιμοποιούνται τακτικά από όλους όπως (πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες, ανελκυστήρες, διακόπτες, βρύσες κλπ) πρέπει να απολυμαίνονται συχνά.

Διατροφή και συγκέντρωση!

Όπως σε όλα τα άρθρα μας δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε αυτό στις τροφές και στις βιταμίνες που θα ενισχύσουν την μνήμη και την παραγωγικότητά σας.
1) Η καφεΐνη είναι μία ουσία που μας κρατά σε εγρήγορση. Μπορείτε να τη βρείτε στον καφέ και τη σοκολάτα.
2) Η γλυκόζη είναι μία άλλη ουσία που μας χαρίζει επιπλέον ενέργεια και είναι αγαπημένη πηγή ενέργειας του εγκεφάλου. Θα τη βρείτε στη ζάχαρη και στους υδατάνθρακες που λαμβάνουμε από τις τροφές. Ένα γλυκό ρόφημα ή ένα κομμάτι σοκολάτας είναι αρκετά.
3) Ένα καλό πρωινό ενισχύει τον εγκέφαλο. Πολλές φορές αμελούμε το πρώτο γεύμα της ημέρας. Οι καλύτερες τροφές για να καταναλώσετε το πρωί είναι προϊόντα ολικής άλεσης, τα γαλακτοκομικά και τα φρούτα.
4) Το ψάρι βοηθά την εγκεφαλική λειτουργία. Ο σολομός είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης για τον εγκέφαλο.
5) Επιλέξτε τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς για καλύτερη συγκέντρωση.
6) Το αβοκάντο βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
7) Τα μούρα είναι εξαιρετικά θρεπτικά, θωρακίζουν τον εγκέφαλο & βελτιώνουν τη μυϊκή λειτουργία.

Σχετικά προϊόντα

BENOSTAN hand gel
BENOSTAN hand gel
neubria edge focus
NEUBRIA edge focus
EVIOL brain fuction
EVIOL brain fuction