Το δέρμα σας μετά από ηλιοθεραπεία
ηλιοθεραπεία

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που αρέσει στους περισσότερους γιατί πάνε διακοπές, κολυμπούν, ξεκουράζονται  και απολαμβάνουν τον ήλιο. Οι πολλές ώρες ηλιοθεραπείας όμως, αφυδατώνουν την επιδερμίδα, διαταράσσοντας το υδρολιπιδικό φιλμ. Έτσι νιώθετε το δέρμα σας ξηρό και να σας «τραβάει». Σε κάποιες περιπτώσεις από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να πάθετε έγκαυμα, το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση!

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για να φροντίσετε την επιδερμίδα σας, μετά τις διακοπές σας.

Βαθιά απολέπιση

Κάντε ένα βαθύ πίλινγκ για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και τις τοξίνες, επαναφέροντας τη λάμψη στο δέρμα σας. Η επιδερμίδα σας θα είναι ανάλαφρη και θα απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις κρέμες και τα γαλακτώματα που θα εφαρμόσετε.  

Καθαρισμός προσώπου & σώματος

Χρησιμοποιήστε καθημερινά το σωστό προϊόν για τον καθαρισμό του προσώπου σας, το οποίο θα το επιλέξετε το με βάση τον δερματότυπό σας. Έτσι θα απομακρύνετε μικρόβια και τυχόν υπολείμματα αντηλιακών. Ιδιαίτερα σε περίπτωση ακμής ή λιπαρότητας, το σμήγμα παράλληλα με τα αντηλιακά μπορούν να συσσωρευτούν και να μην επιτρέπουν στο δέρμα σας να «αναπνέει» σωστά.
Για το σώμα σας επιλέξτε αναζωογονητικά αφρόλουτρα, τα οποία θα καταπραΰνουν & θα ενυδατώσουν την ερεθισμένη και ξηρή επιδερμίδα.

Σωστή ενυδάτωση

Η ηλιοθεραπεία μαζί με το νερό της θάλασσας & της πισίνας ξηραίνουν το δέρμα σας και το κάνουν «άγριο». Για αυτό το λόγο μετά το ντους σας χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα προσώπου και γαλάκτωμα σώματος. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορες υφές(λεπτόρρευστη, παχύρευστη) αλλά και σε υπέροχα αρώματα τα οποία θα τονώσουν τη διάθεσή σας.


Με τη σωστή ενυδάτωση θα χαρίσετε απαλότητα στην επιδερμίδα σας και θα την προστατεύσετε από την φωτογήρανση.


Καλοκαιρινή διατροφή

Σημαντικό ρόλο έχει και η διατροφή στην υγεία της επιδερμίδας.
Τους καλοκαιρινούς μήνες προτιμήστε φρούτα & λαχανικά πλούσια σε νερό. Καταναλώστε καρπούζι, πορτοκάλια, πεπόνι, αγγούρι, ντομάτα και πολλά άλλα. Μπορείτε να τα έχετε μαζί σας στην παραλία ή να ετοιμάσετε μια δροσερή σαλάτα για το μεσημεριανό ή το δείπνο σας.
Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε 8 με 10 ποτήρια νερό ημερησίως.  

ΜΗΝ ξεχνάτε πως μπορεί οι διακοπές σας να τελείωσαν αλλά η επιδερμίδα σας έχει ανάγκη προστασίας από τον ήλιο όλο το χρόνο. Οπότε μην αμελείτε τη χρήση αντηλιακού καθημερινά!

Σχετικά προϊόντα

caudalie vinotherapist hyaluronic nourishing body lotion
CAUDALIE vinotherapist body lotion
avene tolerance hydra-10 fluide
AVENE tolerance hydra-10 fluide
APIVITA royal honey shoewr gel