Κυτταρίτιδα ! Μάθε τα μυστικά της…

Η κυτταρίτιδα είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς της γυναίκας. Για να την πολεμήσετε όμως πρέπει να μάθατε τα μυστικά της. Η αλήθεια είναι πως επηρεάζει γυναίκες είτε με λίγα είτε με περιττά κιλά.

Ας δούμε τα στοιχεία που ετοιμάσαμε για εσάς με σκοπό να κατανοήσετε πως δημιουργείτε η κυτταρίτιδα.

Το δέρμα χωρίζεται σε 3 επίπεδα: επιδερμίδα, χόριο & υποδόριο ιστό. Σε κάποιες περιπτώσεις η περιοχή δεν αιματώνεται σωστά, δεν ‘’καίει’’ το λίπος και αυτό συσσωρεύεται(μαζί με νερό) ανάμεσα στο δέρμα & στον υποδόριο ιστό. Έτσι στα συγκεκριμένα σημεία η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά την & έχουμε την εικόνα του φλοιού πορτοκαλιού.

Είδη κυτταρίτιδας

Υπάρχουν 3 είδη ανάλογα με την ένταση του προβλήματος:

  • Η ‘’χαλαρή’’ κυτταρίτιδα, γίνεται αντιληπτή μόνο μετά από τσίμπημα της περιοχής.
  • Η ‘’οιδηματική’’  είναι εμφανής μόνο σε όρθια στάση.
  • Τέλος η ‘’συμπαγής’’ είναι η πιο έντονη μορφή και είναι εμφανής σε όρθια & ξαπλωτή στάση.

Η κυτταρίτιδα παρατηρείται στους μηρούς, τους γλουτούς, στο στομάχι, στην κοιλιά  και στα μπράτσα.

Εκτός από κληρονομικούς & ορμονικούς παράγοντες άλλες αιτίες εμφάνισης, είναι η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή, το κάπνισμα, το αλκοόλ και η απουσία γυμναστικής από την καθημερινότητα.

Μπορώ να καταπολεμήσω την κυτταρίτιδα?

Όπως αναφέραμε ο ποιοτικός τρόπος ζωής έχει τον πρώτο λόγο.

  • Καταναλώστε περισσότερο νερό, με αυτό τον τρόπο αποβάλλονται οι τοξίνες από το σώμα. Εναλλακτική λύση αποτελούν τα φρούτα με μεγάλες ποσότητες νερού όπως καρπούζι, μήλα, σταφύλια κ.α.
  • Προσαρμόστε την διατροφή σας προτιμώντας φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες και ψάρια(Ω3 λιπαρά οξέα).  Επίσης επιλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης και λαχανικά όπως ρόκα και άγρια χόρτα με αντιοξειδωτική δράση. Χρησιμοποιήστε αγνό παρθένο ελαιόλαδο στα φαγητά σας. Από την άλλη πλευρά μειώστε την κατανάλωση σε αλκοόλ, ζάχαρη, αλάτι, λιπαρά κρέατα, τηγανητά, βούτυρα και λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα.
  • Η καθιστική ζωή είναι φίλος της κυτταρίτιδας. Θα έχετε σημαντικό όφελος εάν εντάξετε στην ζωή σας την γυμναστική. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να κάνετε περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμβηση. Εάν δεν είστε τύπος του γυμναστηρίου μπορείτε στο σπίτι σας να κάνετε σχοινάκι ή βαθιά καθίσματα.
ασκήσεις για την κυτταρίτιδα
  • Τέλος θα αναφερθούμε στις τοπικές θεραπείες καλλυντικών προϊόντων τα οποία, σε συνδυασμό με τα παραπάνω, θα σας δώσουν αποτέλεσμα. Υπάρχουν αρκετά αξιόπιστες κρέμες σώματος, οι οποίες περιέχουν καφεΐνη, εσκίνη, κισσό ή συνδυασμό αυτών, και συμβάλουν στη συσφικτική και αντικυτταριδική δράση.

Tips

Για καλύτερα αποτελέσματα κάντε scrub σώματος πριν την εφαρμογή της κρέμας.

Σχετικά προϊόντα

Φysis body scrub
ELANCYL my coach + ΔΩΡΟ απολεπιστικό γάντι
FREZYDERM reform abdomen